Jour 031 – 45 64 50 info@jalusifabriken.se

RJ 76 Brandjalusi

Vikt 10 kg/kvm

RJ 76 Brandjalusi

Vikt 10 kg/kvm

Brandjalusi

Brandjalusi RJ 76 lämpar sig bäst inom industrier, kommersiella lokaler och offentlig miljö då den är avsedd som säkerhetsåtgärd i syfte att försvåra spridning av bränder. I en miljö där många människor vistas och risken för brand är större än normalt är det viktigt att snabbt kunna stänga av utrymmen vid brand. Brandjalusi är därför en bra lösning för att snabbt och smidigt kunna stänga av en bred yta med högt i tak då branddörrar ofta är otillräckliga i större lokaler.
Jalusifabrikens brandjalusi RJ 76 är konstruerad av sammanlänkade stållameller med en höjd av 76 mm.
Styrskenor, rökskena samt kåpa tillverkas av bockad stålplåt.

Denna jalusi levereras i standardutförande och styrskenorna i galvaniserat utförande.
Styrning av jalusin kan antingen göras av en smältsäkring som reagerar vid 70 grader eller via 24V brandlarm. Man kan också koppla in olika signalsystem, sirener, varningslampor eller högtalarröster. För att ge ytterligare en utrymningsväg kan man få jalusin att efter igångsättande stanna till innan den stängs helt. Jalusin kan även fungera som en kombination av inbrottsskydd / avskiljningsjalusi då den kan förses med olika låsningstyper.

 

Bockad stålplåt

Brandjalusi RJ 76 är konstruerad av sammanlänkade stållameller med en höjd av 76 mm. Styrskenorna, rökskenan och kåpan tillverkas av bockad stålplåt, vilket ger ett fullgott skydd mot extremt höga temperaturer.

Med hjälp av en smältsäkring utlöses jalusin, som känner av när temperaturen överstiger 70 grader och hissar då ner jalusin.
Den kan också aktiveras med ett 24V brandlarm.

Signalsystem för ökad säkerhet

Olika signalsystem kan också kopplas till brandjalusin, t.ex. sirener, varningslampor eller högtalarröster. Om en brand skulle uppstå gör detta att jalusin även fungerar som en brandvarnare som kan varna människor och uppmana dem att ta sig i säkerhet.

Programmering av jalusin kan göras med vissa beteenden, som till exempel kan den stanna till en kort period vid nedhissning för att tillåta evakuering för att sedan stängas helt på kommando.För att anpassas på bästa sätt in i den miljö den installeras i kan alla funktioner varieras.Hur din brandjalusi ska fungera och vilka typer av signalsystem som ska kopplas in kommer vi överens om med dig och tar hand om det vid installation.

 

Vilken säkerhet erbjuder en brandjalusi?

En brandjalusi erbjuder ett mycket bra skydd mot värme, rök och eld. Den är byggd för att stå emot bränder på ett effektivt sätt.
Den lämpar sig bra inom kommersiella lokaler, industrier och annan offentlig miljö där man vill skydda omgivningar från bränder som kan uppstå i osäkra lokaler genom att dela in lokalen i brandceller.

Motoriserad och utrustad med varningssystem

Med en brandjalusi ger man både medarbetare och kunder ett fullgott skydd mot brand. Jalusin är motoriserad och aktiveras automatiskt när temperaturen överstiger 70ºC genom en smältsäkring som då fäller ner jalusin. Det finns också varningssystem som en brandjalusi kan utrustas med i form av varningsljus, sirener eller högtalarröster som varnar för brand.

 

Solid och härdig konstruktion

Genom sin uppbyggnad är en brandjalusi optimerad för att stå emot bränder och höga temperaturer. Brandjalusin består av stållameller som löper i U-formade sidospår i galvaniserat stål som vid nedsänkning hakar vid en bottenskena som bidrar till att göra skyddet hundraprocentigt.

 

Automatisk och manuell manövrering

Via ett styrskåp styrs brandjalusin manuellt där man förutom att hissa jalusin upp och ner även kan koppla in funktioner som siren, rök/värmedetektor, brandlarm, blixtljus m.m. För att verkligen fungera när det gäller har styrskåpet en batteribackup som är programmerat att funktionstesta sig själv var 48:e timma. Brandjalusin är naturligtvis också utöver den manuella styrningen automatiserad för att stängas vid brand.

 

Brandsäkerhet för offentliga miljöer

Hur uppnår man högsta möjliga brandsäkerhet och minimerar risken för brandrelaterade  olyckor och skador på arbetsplatser eller i butiken? Vad ska man göra om en brand uppstår och vad finns det för tekniska hjälpmedel att dra fördel av? I många platschefers och butiksägares huvuden är det här viktiga frågor när de tänker på brandsäkerhet och skyddsarbete. Vi på Jalusifabriken finns tillhands att besvara dina frågor då vi har lång erfarenhet kring brandsäkerhet och brandskyddsprodukter.

 

Flamsäkra material och brandsläckare

Brandskyddsarbete kan göras på många sätt. Det allra viktigaste är att göra allt man kan för att förhindra att en brand uppstår.  Andra saker man kan göra för att säkra och förebygga är t.ex. att flamsäkra textilier och andra material, vilket betyder att behandla dem med flamskyddsmedel. Gardiner, soffor, trädetaljer är alla potentiella spridare och bärare av eld. En annan åtgärd är att se till så att möbler och annan inredning inte står för nära eller för tätt mot ett element.

Brandsläckare och brandfiltar ska finnas lättillgängligt till hands och väl synligt. Om en brand skulle uppstå ska all personal vara informerade om vart dessa hjälpmedel finns.

 

Brandvarnare och sprinklers

I en offentlig miljö ska brandvarnare finnas i alla rum. Med jämna mellanrum ska dessa testas och utgångna batterier ska bytas ut omedelbart. När det gäller att upptäcka och varna för rökutveckling och värme i god tid är brandvarnare ovärderliga.I en större lokal kan också ett sprinklersystem vara en bra investering.När ett sprinklersystem känner av rök eller värme aktiveras sensorerna som systemet är utrustat med omedelbart.

Tekniska specifikationer

Profilhöjd76 mm
Vikt10 kg/kvm
FormatMax format utgör 12000 mm x 6000 mm
MaterialGalvaniserad stålplåt
ÖvrigtBrandjalusier är typgodkända i brandklass E 120 och EI120 med sprinkling.
ProduktbladRJ 76  Brandjalusi 

Jalusifabriken Sverige AB

Tackjärnsgatan 1
417 07 Göteborg
Växel
Tel: 031 – 45 64 50
info@jalusifabriken.se
 
Övrig tid kontakta jouren
031 – 45 64 50
Har Ni några frågor är Ni varmt välkomna att kontakta oss antingen via formulär, telefon eller mail.
Vi strävar alltid efter att återkomma med svar inom 2h under ordinarie arbetstider.

 

 

 

Kontakt Form

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Jalusifabriken

tristique Sed vel, consequat. elit. consectetur justo elit. felis Aenean mattis dolor.