RG 9050 stansat rullgaller

Rektangulära hål rullgaller-profil, vikt 6,7 kg/m²


RG 9050 färgprov 

 

En väldigt kraftig profil som ger ett bra stöldskydd men även bra sikt och ljusinsläpp.
Strängsprutad enkelväggig naturanodiserad aluminiumprofil.

 

Vanliga användningsområden är skydd mot skadegörelse och inbrott.

Lämpliga för köpcentra, butiker, kiosker, gatukök, industrifastigheter, kontor m.m. där man önskar ett bra inbrottsskydd utan krav på klassning. Ett alternativ till täta profiler, om man vill kunna exponera sina varor t.ex i ett skyltfönster. Den rekommenderas dock inte att sättas på utsidan utomhus, p.g.a. sina stora hål som gör det möjligt att dra loss den med bil.


 

Certifierad stödskydd Klass 3

RG 9050 är provad av SSF och certifierade i klass 3, utan några stålförstärkningar som många andra behöver som har klenare profiler.

På RG 9050 kan jalusimattan varvas med 2 st RJ 75, 2 st RG 9050 osv. för att få ett kraftigare skydd och samtidigt ett annorlunda utseende.

I klassat utförande monteras två mekaniska externa lås på styrskenorna.
Om man önskar en mycket stark profil utan att ha krav på klassning, så behöver man inte ha låsen, men det kan dock vara bra som extra säkerhet att ha lås.

De flesta försäkringsbolag godkänner inte skydd med stora hål vid utomhusmontage.

För utomhusmontage väljer man istället vår RG PERFO som det ej finns någon möjlighet att fästa något i och dra loss då den har mycket små hål.


 

Utförande

RG 9050 har liggande rektangulära hål på 90 x 50 mm med mellanväggar på 50 mm.

Är det större bredder man vill skydda, 5 - 7 meter, rekommenderar vi starkt att man blandar in RJ 75 (täta) profiler t.ex. var 4:e rad. Detta för att öka stabiliteten på lamellmattan samtidigt som man får ett annorlunda utseende.

RG PERFO levereras som standard i naturanodiserad aluminium, men kan lackas i valfri kulör som tillval enligt NCS- eller RAL-skalan.

Lämplig inbyggnadskassett är en rullbockad aluminiumplåt som finns i vit kulör eller natur/silver från storlek 250mm till 300mm.
S90x40 Styrskena (gejder)
S120x40 Styrskena (gejder)

 


 

 

Vad säger ditt försäkringsbolag?

 


trygg hansa logo


moderna

logo if


salusAnsvarLogo